11. Zasavski humanitarni tek za Društvo onkoloških bolnikov je letos potekal v Hrastniku na prenovljeni atletski stezi. Kot ponavadi je humanitarni tek potekal v mesecu ljubezni in humanitarnosti, v mesecu maju, in sicer v petek, 13. 5. 2022. Potekal je 11 ur, med 8. in 22. uro v športnem parku Hrastnik, ki je bil nedavno prenovljen. Tek je bil organiziran za Društvo onkoloških bolnikov Slovenije – skupine za samopomoč bolnikom z rakom. Organiziran je bil s strani Društva prijateljev mladine Trbovlje, Igorja Gošteja in Sabine Karaman ob pomoči KRC Hrastnik. Častna pokroviteljica je bila Tadeja Brankovič – nekdanja uspešna biatlonka.

Na dogodku so imeli postavljene stojnice predstavniki Rdečega križa in Društva onkoloških bolnikov in drugi. Poleg tega pa je bilo dogajanje popestreno s glasbenim in kulturnim programom, ob 18.00 uri pa je župan naše občine tudi slavnostno prerezal trak za uradno otvoritev atletske steze.

Tudi učenci naše šole so med urami pouka odtekli nekaj simboličnih krogov. Teka pa so se udeležila tudi v svetu dobro poznana športna imena iz Hrastnika npr. srebrni olimpijec Peter Kauzer jr., Tadeja Brankovič, gorski tekač Miran Cvet in triatlonec Denis Šketako. Slavnostnih nekaj krogov je odtekel hrastniški župan g. Marko Funkl ter drugi Hrastničani.

Za onkološke bolnike je bilo ob koncu 11. humanitarnega teka zbranih več kot 5.000 EUR-ov, na kar smo lahko zelo ponosni.